Grootegast geeft gul…

Meer dan 5000 collectanten ging in de week vlak voor Sinterklaas op pad om huis aan huis te collecteren voor de duizenden bange kinderen die in de vluchtelingenkampen in Lesbos en in heel Griekenland wachten op de winter die komt. Soms zijn ze helemaal alleen gekomen, op zoek naar warmte en veiligheid. De situatie is urgenter dan ooit. Hun toekomst is uitzichtloos….

In de aanloop naar de collecte werd ik keer op keer verrast door alle hulp, medewerking en medeleven. De organisatie van de collecte verliep soepel en het was geweldig dat we dit als Grootegast-samen konden doen: er werd niet gekeken naar kerkelijke achtergrond of wat ook maar… Iedereen wilde helpen, zowel praktisch als financieel. Er gingen in Grootegast 54 collectanten rond.

Veel ondersteuning werd ontvangen van Frouwke, Johan/Hannejoke,  Nienke/Trienco, Louwien en Joke. De bakker had zijn eigen spontane steunactie met pepernotenbrood. En niet te vergeten de Diaconieën van beide plaatselijke kerken.

De opbrengst was overweldigend: de bus-collecte bracht  € 2263,62 op, een geweldig resultaat.
Samen met de Pepernootbroden van de bakker , de ‘Tikkies’, de ‘Whatsapp’-bedragen en het toegezegde deel van de Dankdagcollecte van de Goede Herder kerk  kon Grootegast het mooie bedrag van € 5523,09  overmaken naar Kerk in Actie, de overkoepelende instantie.

Iedereen leefde mee en iedereen deed mee, wat mooi dat Grootegast op deze manier in de donkere decembermaand misschien een klein beetje licht heeft kunnen brengen in Griekenland.