Veertigdagentijd


Elke dag een verhaal tijdens de veertigdagentijd?

Zeven Nederlandse vertellers bundelen hun krachten en presenteren tijdens de veertigdagentijd elke dag op video een nieuw verhaal, met op zondag een kookvideo.
40dagentijd in 40 verhalen


VOOR DE KINDEREN………

28 februari 2021  Tussen hemel en aarde

Beluister hier het verhaal van deze zondag: ‘Op de berg’. (Marcus 9:2-10)
Verhaal op de berg
Jezus met Elia en Mozes op de berg

Liederen:
Onder, boven, voor en achter
Hij is verheerlijkt

Verwerking:
Jezus gaat met drie van zijn leerlingen een berg op. Boven op de berg worden Jezus’ kleren helder wit. Ook verschijnen Mozes en Elia, twee profeten uit vroeger tijden. En er klinkt een stem uit de hemel die zegt: ‘Dit is mijn geliefde Zoon’.

Werkblad 1
De kinderen maken een lichtje. We zien de figuur van Jezus boven op de berg. Door er een kaarsje achter te zetten, lijkt de figuur van Jezus te stralen.

Werkwijze: Kleur het geheel, knip alles en prik de grijze delen uit. Plak er cellofaan of ander doorschijnend papier achter en plaats er een waxinelichtje (met glazen potje) achter.

Nodig: kleurpotloden, (glitter)stiften, scharen, prikpennen en -lappen, lijm, glitters, vliegerpapier of cellofaan, glazen potje, waxinelichtje.

Werkblad 2
De kinderen maken een legpuzzel met woorden uit het Evangelie. Schrijf de woorden op de plaats waar ze passen. Neem daarna de letters uit de grijze vlakken over en zet ze op de stippellijn. Tip voor doorzetters: De woorden samen vormen het Bijbelverhaal van vandaag. Pak de Bijbel er maar eens bij (NBV, Marcus 9:2-10) en lees het verhaal. Zet de woorden in de goede volgorde volgens de Bijbeltekst. Het laatste woord is ‘opstanding’.

Nodig: kleurpotloden, pennen.