Startactiviteit Jeugdkerk 26 september

Varen op het Leekstermeer

Op zondag 26 september gingen we met zijn allen (18 jongelui en vier leiding) fietsend naar het Leekstermeer. We hadden geluk met het weer, niet alleen droog, maar ook lekker zonnig! Aangekomen bij het Leekstermeer eerst even voorgesteld aan elkaar, want er waren nieuwe Jeugdkerkers bij. Daarna naar de boten, vier stuks. De leiding kreeg uitleg over hoe het werkte allemaal en toen… instappen maar!

Lekker rondgevaren op het meer, eerst de leiding aan het roer, maar al gauw nam de jeugd het roer over. Halverwege boot stil gelegd midden op het meer en geluisterd naar het verhaal uit de Bijbel over de storm op het meer. Mooie gesprekken daarna over dingen wel of niet onder controle willen houden en vertrouwen hebben. En de jongelui konden zelf ook wat storm maken door op de banken te gaan staan en flink te wiebelen.. En toen de boten weer afgemeerd in het haventje en friet, kroket / frikandel opgehaald bij de snackbar. Ondertussen waren een aantal jongens lekker het water in gegaan, was eerst wat koud, maar dat wende ook al snel. En toen was het alweer tijd om terug te fietsen naar huis. Terugweg was avontuurlijk… één van de jongens met fiets in de sloot door een auto die ineens passeerde en later één van de jongens met de fiets tegen een lantaarnpaal, omdat ie niet goed keek…maar gelukkig geen schade aan de jongelui zelf of aan de fietsen, dus vrolijk weer verder.. Tegen zeven uur weer op het kerkplein en iedereen vond het een supergeslaagde middag!