Jeugd

Voor de jeugd van 12-16 is er Jeugdkerk. De Jeugdkerk wordt geleid door een of meer jeugdouderlingen. Bijeenkomsten zijn één keer per maand op de zondagavond rondom een bepaald onderwerp. Gesprekken, filmpjes, teksten komen langs om met de jeugd het onderwerp te bespreken. Daarna is er een activiteit: puzzelen, koken / bakken of creatief bezig zijn. Ook doet de groep mee aan activiteiten die vanuit het JOP (Jong Protestant) worden aangeboden zoals de Paaschallenge of de Kerstchallenge. Waar mogelijk doen we dat in samenwerking met de andere kerken in Grootegast.

Verder zijn er in de loop van het seizoen activiteiten die de jeugd samen met de jeugdouderlingen bedenken. Zoals Nacht Zonder Dak, Voetbalwedstrijd tegen de jeugd van een andere kerk, Dagje Eiland, BBQ. Die activiteiten worden samen voorbereid, de jeugd heeft daar zelf ook een aandeel in.

Voor de Jeugd 16+ wordt eenmaal per jaar een activiteit georganiseerd. Doel is ontmoeten en het gesprek met elkaar aan gaan.