Kinderkerk

Laatste berichten kinderkerk:

De kinderkerk wordt gehouden in 1 van de zalen van de “Goede Herder kerk”. De kinderen gaan eerst mee in de kerk. Voorafgaand aan het gebed bij opening van de Bijbel gaan ze met de leiding mee de kerk uit en komen tijdens de collecte, voor de zegen, weer terug in de kerk.

Er wordt met de kinderen gezongen, gebeden en geknutseld en er wordt een Bijbelverhaal verteld.
    De methode ‘Kind op Zondag’ wordt gebruikt voor de verhaallijn.

De leiding wordt verzorgd door 2 volwassenen per keer. Naast de gewone kinderkerk, organiseren wij ook een paar keer per jaar andere specials:

• Startfeest (begin seizoen)
    • Kinderkerstfeest (december)
    • Knutselmiddag (december)
    • Kinderbloemendienst (mei)
    • Slotfestijn (juni)

Wilt u uw kinderen ook eens kennis laten maken met de kinderkerk?
    U bent iedere zondag van harte welkom vanaf 9.30 uur in de “Goede Herder kerk”.

Tijdens de zomervakantie is er geen kinderkerk.

Houd de website goed in de gaten voor de laatste nieuwtjes.

Kinderwebsites – Hier vindt u links naar christelijke websites voor kinderen. Bekijkt u ze eerst zelf even of u ze geschikt vindt voor uw kinderen.

Kind op zondag- Kind op Zondag is het tijdschrift waar wij mee werken. Voor elke zondag zijn er vertellingen van Bijbelverhalen, liedjes, knutseltips, spelvormen en nog veel meer. Op deze website vindt u aanvullend materiaal, informatie over actuele nummers en achtergrondinformatie. Op het forum kunt u uw eigen ideeën en vragen kwijt.

Ark Kids – Kleurplaten, verhalen, liedjes, spelletjes en een knutselhoek. Kinderwebsite van de Hervormde gemeente in Urk.

Bijbelse kleurplaten – Heel veel kleurplaten, en links naar andere sites met kleurplaten.

Bijbelse kleur- en knutselplaten – Mooie kleurplaten, veelal voorzien van bijbehorende Bijbeltekst en verwijzing.

Christenkids- Een verantwoorde startpagina voor kinderen. Behalve links over de Bijbel en geloof, staan er ook websites over dieren, gezondheid, politiek, geschiedenis, sport, natuur, school en nog veel meer.

Christelijke antwoorden – Bijbelse antwoorden op veel vragen, bijvoorbeeld vragen over engelen, fossielen en dinosaurussen. Is er wetenschappelijk bewijs van gebeurtenissen uit de Bijbel, hoe kom je erachter of God echt bestaat, hoe kwamen dieren uit de Ark van Noach in Australië en nog veel meer.

Christian Computergames – Hier vind je een heleboel leuke spelletjes om te spelen en ook een massa Bijbelse kleurplaten. Ook kun je enkele spelletjes downloaden en bewaren op je eigen computer. Deze site is zowel in het Engels als in het Nederlands.